Menu

Hoog bezoek voor de Techniek Driedaagse!

04 oktober 2023

Gedeputeerde Esther Rommel bezoekt Techniek Driedaagse

“Dit is toch een droom?!’

Hoog bezoek voor de Techniek Driedaagse! Woensdag 4 oktober bracht Esther Rommel, gedeputeerde van de Provincie Noord-Holland, een bezoek. Ze liet zich verwonderen over de enorme hoeveelheid technische workshops, sprak met ondernemers over de grote noodzaak van het evenement, deelde haar waardering voor de tomeloze inzet van alle vrijwilligers en liet zich inspireren door de positieve energie. “Maak mijn agenda voor de rest van de dag maar leeg’’, zei ze lachend. “Ik blijf!”

20231004-092502.jpg 20231004-090910.jpg 20231004-085721.jpg

De rondleiding met gedeputeerde Esther Rommel maakte een korte stop in de branches. Veel aandacht was er voor de nieuwe branches: Zorgtechnologie en Agri-Sierteelt. Bij de branche Logistiek sloot ook gastheer Bob IJpelaar van Van Vliet Containers aan om te vertellen over zijn mooie bedrijf. De gedeputeerde keek haar ogen uit en had overal tijd en aandacht voor. “Het is fantastisch om te zien wat de bedrijven hier met elkaar mogelijk maken’’, sprak ze. “Evenementen als de Techniek Driedaagse zijn heel belangrijk voor jongeren. Vaak hebben zij geen idee welke opleidingen en banen er allemaal zijn in de technische sector. Door kennis te maken met bedrijven en zelf aan de slag te gaan krijgen zij er meer gevoel bij. Hopelijk zorgt het ervoor dat zij kiezen voor een technisch beroep of zich verder gaan oriënteren op de mogelijkheden die er zijn.”

Zelf nam ze in de branchehoek Zorgtechnologie even plaats achter het scopie-apparaat om een inwendig onderzoek uit te voeren op een patiënt en liet ze zich in de branchehoek Logistiek alles vertellen over de mogelijkheden van de vrachtwagencabine van een trotse chauffeur. “Dit is toch een droom?!’’, sprak ze lovend toen ze weer uit de vrachtwagen stapte. “Ik zou willen dat wij zo’n evenement hadden gehad toen ik klein was… Dit is fantastisch!”