Menu

Scholen

Het geven van het vak Wetenschap & Techniek op de basisscholen is verplicht. Toch is het op veel scholen nog een ondergeschoven kindje. Zonde, want de doorgroeimogelijkheden voor leerlingen zijn oneindig in de techniek. TechNet Amstel & Venen ondersteunt leerkrachten in het geven van goed techniekonderwijs. Met:

foto-leerkrachten-workshop-auro.jpg 20190621-134949(1).jpg 1600-ouders-en-kinderen-bezochten-de-open-avond-van-de-4e-techniek-driedaagse.jpg

Toffe Techniekmiddagen voor groep 7 en 8 

Zelf een zenuwspiraal of een ventilator maken. Het zijn activiteiten die worden georganiseerd tijdens de Toffe Techniekmiddagen voor de groepen 7 en 8 van de basisscholen. De workshops vinden plaats in het technieklokaal van de  middelbare scholen in de regio en worden verzorgd door een techniekdocent. Kost niets. Zelfs geen voorbereidingstijd. Lees meer. 

Techniekwedstrijd 2021 – Keuze uit 3 challenges! 

 In januari 2021 organiseren we een techniekwedstrijd voor de leerlingen uit de groepen 7 en 8 en de brugklassen. De leerlingen hebben keuze uit het oplossen van een van de drie technische problemen. Energie opwekken? Een zorgrobot bouwen? Of met duurzame materialen een vervoersprobleem oplossen? Welke uitdaging gaan jullie aan? Lees meer. 

Technieklessen

De technieklessen die we aanbieden kun je op school geven én ze zijn heel geschikt voor thuisonderwijs. Elke leerling heeft wel blokjes in huis, spekjes en spaghetti. Daar kun je al snel uitdagende technische opdrachten mee doen. Lees meer.

Op de Techniek Driedaagse komen alle zeven branches aan bod. Van bouw tot robotica. In de zeven Technieklessen komen deze branches terug. De leerkrachten ontvangen een lespakket met instructies en materialen om in de klas met de leerlingen aan de slag te gaan. Lees meer.

Tech = Tof Quiz

Een quiz, die – in samenwerking met lokale ondernemers – wordt ontwikkeld. Gedurende 45 minuten strijden klassen online tegen elkaar voor de enige echte ‘Tech = Tof bokaal’. Welk gewicht kan de grootste hijskraan ter wereld tillen? En hoeveel autobanden worden dit jaar gerecycled? De quiz geeft een inkijkje in de wereld van techniek door de ogen van een kind. Lees meer.

Techniek Driedaagse 2021

Op 9, 10 en 11 november 2021 organiseren we de 5e Techniek Driedaagse. Drie dagen lang timmeren, programmeren, metselen en bouwen.