Menu

Scholen

Het geven van het vak Wetenschap & Techniek op de basisscholen is verplicht. Toch is het op veel scholen nog een ondergeschoven kindje. Zonde, want de doorgroeimogelijkheden voor leerlingen zijn oneindig in de techniek. TechNet Amstel & Venen ondersteunt in samenwerking met Sterk Techniek Onderwijs Amstelland leerkrachten in het geven van goed techniekonderwijs. Met de:

 foto-leerkrachten-workshop-auro.jpg 20190621-134949(1).jpg 1600-ouders-en-kinderen-bezochten-de-open-avond-van-de-4e-techniek-driedaagse.jpg

Techniek Driedaagse

Drie dagen lang timmeren, programmeren, metselen en bouwen voor 3.000 leerlingen. Met nieuw dit jaar een Duurzaamheidsplein. Lees meer.

Techniekwedstrijden 2021-2022 

Ga met jouw klas de uitdaging aan, doe mee met de techniekwedstrijd en win toffe, technische prijzen! Lees meer.

Workshop voor leerkrachten

Hoe kun je leerlingen het beste begeleiden tijdens de techniekwedstrijd? En hoe doe je dat als je zelf niet zo technisch bent? Lees meer.

Toffe Technieklessen voor groep 7 en 8

Breng met jouw klas een bezoek aan het technieklokaal van de middelbare school in de buurt en volg daar een Toffe Techniekles, verzorgd door de techniekdocenten van de school. Lees meer.

Tech = Tof Quiz groep 7

Jonge medewerkers van lokale bedrijven vertellen over technische facetten in hun bedrijf en testen in 45 minuten de kennis van de leerlingen. Welke school wint de Tech=Tof Bokaal 2022? Lees meer.

Programmeerlessen groep 6

De leerlingen gaan aan de slag met Micro:bits, een computertje dat je met verschillende programmeertalen kunt programmeren. Na een korte introductie kan de leerkracht van groep 6 deze les zelfstandig uitvoeren. Lees meer.

TechBox: bouw een houten huis

Met de TechBox Houten Huis bouwen de leerlingen in teamverband een houten huis. Ieder draagt bij vanuit een eigen rol. Deze opdracht duurt een uurtje. Het enige dat nodig is, is een laptop of een computer met internet. Lees meer.

Techniek werkbladen

Bouwen met houten blokken vanaf een bouwtekening, een toren maken van spaghetti en spekjes of een eigen inbraakalarm ontwerpen; het geven van een leuke Techniekles hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn. Misschien ontbreekt dat je soms aan inspiratie? Lees meer.

TechniekInnovator

Goed onderwijs in Wetenschap en Techniek blijkt in de praktijk niet zo eenvoudig. Veel leerkrachten ervaren een uitdaging als het gaat om deze lessen. Om die reden faciliteren TechNet Amstel & Venen, gemeenten De Ronde Venen en Uithoorn en het VeenLanden College een Techniek Innovator. Lees meer.