Menu

Tweede editie Techniek Driedaagse; nóg veelzijdiger en uitdagender

01 november 2017

Werken met een freesmachine, een robot programmeren, een muurtje metselen en spuitgieten: het kan allemaal tijdens de tweede editie van de Techniek Driedaagse. Van 7 tot en met 9 november gaan leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen en de eerste klassen van de middelbare scholen uit De Ronde Venen, Nieuwkoop en Uithoorn weer praktisch aan de slag met technische workshops.

Enthousiaste medewerkers van technische bedrijven laten, samen met vele vrijwilligers, de meest uiteenlopende technieken zien uit zes verschillende branches. Er zijn nieuwe workshops toegevoegd, maar de populaire workshops als het metselen van het muurtje en het verwisselen van een autoband zijn bewust in het aanbod behouden. Henk Peek van Bosman Van Zaal, branchecoördinator Robotica, heeft een nieuwe workshop in petto. “Wij gaan met de leerlingen een stoplicht programmeren’’, licht hij alvast een tipje van de sluier op. “Het verspringen van een stoplicht van rood naar groen lijkt heel eenvoudig, maar om dat te laten werken is elektra en software nodig. Op de Techniek Driedaagse gaan wij hier met de leerlingen mee aan de slag. Daarnaast kunnen ze bij ons 3D tekenen en een robot programmeren zodat hij taken kan uitvoeren.’’

 De Techniek Driedaagse wordt mogelijk gemaakt door bijna 100 bedrijven, Gemeenten De Ronde Venen, Nieuwkoop en Uithoorn, brancheorganisaties, Ronde Venen Fonds, VSB-fonds Alpen a/d Rijn e.o. en coöperatiefondsen van lokale Rabobanken.

Open Avond

Ook nieuwsgierig naar de Techniek Driedaagse? Kom langs tijdens de Open Avond op 9 november van 17.00 tot 20.30 uur. Iedereen is welkom om te ontdekken dat techniek enorm veelzijdig is en dat er legio mogelijkheden zijn voor banen in de technische sector. Er zijn technische workshops, een opleidingsplein en de prijsuitreiking van de techniekwedstrijd “Bouw het meest innovatieve Solarhouse’’. De Techniek Driedaagse vindt plaats bij kwekerij FN Kempen aan de Oosterlandweg 45 in Mijdrecht.